Wandelen in de bossen van de Ardennen! We love it!

1. Brasserie caracole

Brasserie Caracole is een zeer mooie en gezellige brouwerij, de oergezellige brouwerij en de prachtige omgeving maken het ook één van onze vele favorieten. Nadat we Falmingoul zijn uitgewandeld komen we via velden in een bos, waar we beneden lopen richting de Maas. Dan lopen we een eind langs de maas, waarbij we kunnen genieten van een zicht op enkele oude huizen van het dorpje Waulsort. Wat verder slaan we linkas en gaan redelijk steil omhoog door een bos. We passeren een oud kasteel. Hoe hoger we stijgen, hoe meer watervalletjes : de klaterende watervalletjes van les Cascatelles. 

Na de wandeling kan je genieten van een frisse pint in brasserie Caracole, knus bij het haardvuur in de winter of op het terras in de zomer

Hoe ziet de route er uit ?

Dowload hier de GPX file en upload in je favoriete wandel-app Komoot of RouteYou

Lengte: 8.1 km

Stijging: 224 m

Start en stop   : Waulsort, België

https://brasseriecaracole.be/

Côte Marie-Thérèse 86, 5500 Falmignoul (Dinant)

+32 82 74 40 80

info@caracole.be


2. Brasserie invictus

In het buitengewone kader van het bosmassief van de Croix-Scaille, stelt de ambachtelijke brouwerij Invictus haar deuren voor jou open.

De mooie brouwerij ligt geïsoleerd van het hart van het kleine dorpje Louette-Saint-Pierre en ligt midden in het bos aan de rand van een mooie kleine vijver, waardoor het een ideale plek is om op te laden na een lange wandeling. of een zondagse maaltijd, drukte of een reünie met vrienden. Alle bieren van de brouwerij kunt u ter plaatse proeven in de winter bij een goed houtvuur of in de zomer kabbelend water.

De brouwerij ligt diep verscholen in de betoverende bossen. De wandeling komt voorbij de brouwerij en daar kan je genieten van één van hun heerlijke bieren. Eén van de aanraders is de Invictus Blonde ! A vôtre Santé

Hoe ziet de route er uit ?

Dowload hier de GPX file en upload in je favoriete wandel-app Komoot of RouteYou

Lengte: 17.6 km

Stijging: 177 m

Start en eindpunt : Gedinne, Namen, Wallonië

+32 476f 25 99 52

info@brasserie-invictus.be